Dan znanstvenika

znanstvenici

Dana 21. travnja u našoj školi održao se dugo očekivani projektni dan - Dan znanstvenika. Učenici šestih, sedmih i osmih razreda više od mjesec dana pripremali su svoje prezentacije i pokuse ne bi li baš njihov izabrani znanstvenik/znanstvenica odnio titulu najboljeg.

znanstvenici1

Među znanstvenicima i znanstvenicama našli su se matematičari Pitagora, Eratosten, Euklid i Arhimed, fizičari Steven Hawking, Isaac Newton, Erwin Schrodinger i Alessandro Volta, kemičari Lavoslav Ružička i Marie Curie te biolog Alexander Fleming, astronomi Annie Jump Cannon i Johannes Kepler, izumitelj parnog stroja James Watt, naš Nikola Tesla, otac tiskarskog stroja Johannes Gutenberg, braća letači O. i W. Wright te izumitelj padobrana Faust Vrančić i Bill Gates, otac najpoznatijeg operacijskog sustava Windows.

znanstvenici2

Vidjeli smo i mnogo raznih pokusa i demonstracija te prikaze padobrana, parnog stroja, katapulta, tiskarskog stroja, prikaz Sunčevog sustava i katalogizaciju zvijezda, a dio eksperimenta bila je i živa mačka koja je preživjela u eksperimentu "Schrodingerova mačka". Učenici su se potrudili da što bolje prikažu svoje znanstvenike pa je tom zgodom školu posjetio i Euklid kojeg su učenice intervjuirale.

znanstvenici3

Učenike je ocjenjivao žiri sastavljen od profesora i učenika, a najbolje od njih proglasit ćemo na Dan škole sljedećeg mjeseca kada će primiti i nagradu.

znanstvenici4

znanstvenici5

znanstvenici6

znanstvenici7

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME